Provoz v profesionální kuchyni je v mnoha ohledech velice náročný. Pokud se jedná o malá restaurační zařízení, kde se podávají především minutková jídla nebo rychlé občerstvení, ještě to není tak zlé. Velké kuchyně s naditým jídelním lístkem určitě ale žádnou pohodu při své práci nemají. Je potřeba neustále chvátat a mít tedy vše dokonale zorganizované. A to někdy bývá docela problém. Je ale celkem snadné ho jednou pro vždy odstranit.
· Stačí, když se nebudeme bát investice, která nám zajistí dokonalý chod celé provozovny. http://www.zidlochovice.cz/cs/mesto-zidlochovice/mestsky-urad/jak-si-vyridit-formulare/odbor-obecni-zivnostensky-urad/oznameni-zahajeni-nebo-ukonceni-provozovani-zivnosti-v-provozovne.html
Přidaná hodnota – bezpečnost při práci
Konvektomat retigo má vlastnosti, které určitě každý šéfkuchař ocení. Práce v kuchyni není totiž jen namáhavá, ale také mnohdy docela nebezpečná. Není snad na světě kuchař, který by při své práci neutrpěl nějaké to zranění. Nemusí se ale jednat jen o drobná říznutí nožem, některá poranění mohou být velice nebezpečná. A právě moderní konvektomaty toto riziko velkou měrou snižují.
– Zásuvky tohoto moderního zařízení, které jsou instalovány příčně, zajišťují dobrý přehled a tím také umožnují lepší manipulaci.
– Mnoho úrazů, které mohou skončit i tragicky, je spojeno s popálením.
§ Přední část konvektomatu je chytře řešená trojitým sklem.
§ Tím nebezpečí popálení téměř odpadá.
– Ergonomicky tvarovaná klika s ionty stříbra umožní nejen snadné otevírání zařízení, ale také snižuje výskyt nebezpečných bakterií.
Výhody poznají i pracovníci, kteří mají za úkol dát po práci kuchařů kuchyni opět do pořádku. Ani to není jednoduchá záležitost, vše vyčistit a umýt. S konvektomatem nebudou mít mnoho práce. I na to totiž výrobce myslel. Varná komora má oblé rohy a tím je zajištěno pohodlné, a hlavně dokonalé umytí. A nakonec ocení vaření v tomto přístroji i samotní strávníci. Zjistí, že si potraviny zachovávají své přirozené barvy a mají mnohem lepší chuť.